Czekoladowe fondue

Składniki

  • 30 dkg czekolady deserowej
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki likieru owocowego
  • łyżka masła
Przygotowanie
Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka razem ze śmietaną. Podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Dodać masło i roztopić. Wlać likier i dokładnie wymieszać czekoladę ze śmietaną i masłem na jednolitą masę.
Przełożyć do naczynia do fondue i umieścić na podgrzewaczu.

Podawać z owocami, ciasteczkami nadzianymi na szpatułki.

Zobacz także: Ciasto krówka

1 Response
  1. W sumie wszystko co jest czekoladowe jak dla mnie smakuje i mogę je jeść zawsze i wszędzie. Tym bardziej gdy ostatnio miałem okazję zjeść muffinki czekoladowe https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/muffinki-czekoladowe-z-cukierkami-z-mieszanki-wedlowskiej/ na których znajdowały się jeszcze cukierki z mieszanki wedlowskiej. Pyszna sprawa dla każdego łasucha.