Składniki
- 30 dkg czekolady deserowej
- 300 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki likieru owocowego
- łyżka masła
Przygotowanie
Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka razem ze śmietaną. Podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Dodać masło i roztopić. Wlać likier i dokładnie wymieszać czekoladę ze śmietaną i masłem na jednolitą masę.
Przełożyć do naczynia do fondue i umieścić na podgrzewaczu.
Podawać z owocami, ciasteczkami nadzianymi na szpatułki.
Zobacz także: Ciasto krówka
W sumie wszystko co jest czekoladowe jak dla mnie smakuje i mogę je jeść zawsze i wszędzie. Tym bardziej gdy ostatnio miałem okazję zjeść muffinki czekoladowe https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/muffinki-czekoladowe-z-cukierkami-z-mieszanki-wedlowskiej/ na których znajdowały się jeszcze cukierki z mieszanki wedlowskiej. Pyszna sprawa dla każdego łasucha.